Brödpudding med saffran och pistage

Brödpudding är en perfekt dessert för att ta hand om julens saffransbullar (om de blir några över..) Servera med lättvispad grädde eller ät som den är.

Brödpudding, 1 kaka

Cirka 10 stycken saffransbullar som börjar bli lite torra

100 gram smör

2 ägg

2 dl mjölk

1 dl grädde

1/2 dl råsocker

Bryn smöret kraftigt och vispa upp äggen lätt med mjölk och grädde, avsluta med smöret. Fodra en form med bakplåtspapper, skär upp ett gäng saffransbullar som börjar bli lite torra i centimeterstora bitar och doppa dem i smeten så att de suger upp vätska, lägg de sedan omlott i formen.  Toppa med råsocker. Baka på 180 grader i cirka  30 minuter, tills kakan har fått fin färg och har satt sig. Gör en glasyr på florsocker, vatten och lite saffran för att förstärka smaken och toppa med krossade pistagenötter.

Foto: Petter Bäcklund