Chokladtart

Älskar detta recept på chokladtart! Ett krispigt skal med en mjuk chokladkolafyllning. Jag har toppat med riven råchoklad och jordnötter och serverar den helst med lättvispad grädde!

 

Chokladsablé

90 gram smör, rumstempererat

60 gram florsocker

150 gram vetemjöl

20 gram kakao

33 gram äggula

1 gram bakpulver

Blanda samtliga ingredienser snabbt till en fin deg. Plasta och kyl, kavla sedan tunt och fodra ett lågt pajskal, cirka 28 cm i diameter. Kyl innan den bakas och nagga väl. Baka på 180 grader i cirka 10-15 minuter tills du har ett krispigt skal.

Chokladkolafyllning

250 gram vispgrädde

250 gram socker

75 gram äggula

225 gram mörk choklad

150 gram smör

Blanda vispgrädde och socker i en kastrull och värm på, tillsätt vätskan försiktigt över äggen och sedan tillbaka i kastrullen, värm på tills den tjocknar, 83 grader och tillsätt sedan över chokladen. Mixa i smöret sist. Låt ganachen svalna en aning och bred sedan ut över det bakade skalet. Servera rumstempererad.

// Sara